Cogmed Werkgeheugentraining

Train het werkgeheugen

De kracht van Cogmed is dat het programma uit een serie oefeningen bestaat die allemaal specifiek gericht zijn op het verbeteren van het werkgeheugen. Het trainingsprogramma past zich aan aan het niveau van presteren. Je wordt continu uitgedaagd om nog beter te presteren en je eigen grenzen te verleggen. Alleen dan zal het brein zich aanpassen en zal het effectief getraind worden.

Voor wie is Cogmed?

Cogmed is inzetbaar van jong tot oud en beschikbaar in 3 versies. Voor kinderen van 4 tot 7, van 7 tot 17 en voor volwassenen. Elk helpt op een specifieke manier het werkgeheugen te trainen via adaptieve opdrachten die zich aanpassen aan het niveau van de gebruiker.

Wat is Cogmed?

De Cogmed Werkgeheugen Training is een wetenschappelijk bewezen methode die door het trainen van het werkgeheugen het concentratievermogen kan verbeteren. Het werkgeheugen is een systeem dat informatie kort opslaat en bewerkt. In het dagelijks leven gebruiken we ons werkgeheugen bij het onthouden van instructies, oplossen van problemen, het vasthouden van de concentratie en je niet laten afleiden. Bij 80% van de deelnemers leidt deze training tot een aanzienlijke verbetering van de concentratie. De Cogmed Werkgeheugen Training kan onder begeleiding van een coach toegepast worden bij kinderen en volwassenen met concentratieproblemen, ADD, ADHD, burn-out en niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Hoe vindt het plaats?

Cogmed heeft een veelomvattend software-trainingsprogramma met een persoonlijke coach ontwikkeld. Kleuters en hele jonge kinderen trainen met Cogmed JM (15-20 minuten). Kinderen vanaf 7 jaar trainen met het zogenaamde Cogmed RM trainingsprogramma (45-60 minuten). Volwassenen trainen met Cogmed QM (30-
45 minuten).

Elke trainingsdag begeleidt Cogmed zijn gebruiker digitaal door verschillende oefeningen. Deze oefeningen zijn speciaal gemaakt op het trainen van zowel het visueel-ruimtelijke als het verbale werkgeheugen. De moeilijkheidsgraad van de oefeningen past zich continu aan aan de prestaties van de gebruiker. Het gehele proces wordt begeleid door mij als gekwalificeerde Cogmed Coach. Als Cogmed door een kind wordt gedaan, wordt van de ouders van een kind verwacht dat zij voor het kind de trainingshulp zijn tijdens de dagelijkse training. De training kan thuis m.b.v. een goede laptop en fatsoenlijke internetverbinding plaatsvinden.

Wekelijks is er een coachmoment met jou bij mij op de locatie. Hierin vindt dan de dagelijkse training plaats alsmede feedback op de training, het welbevinden en vooral de verwachte voortgang. De terugkoppeling vindt bij jonge kinderen plaats naar de trainingshulp en het kind.

En wat levert het op?

Je kunt pieken op je werk of in je sport. Je kunt je beter concentreren. Je kunt beter gestructureerd te werk gaan. Je kunt beter het overzicht bewaren. Je leert belangrijke informatie beter onthouden. Je bent beter in staat om afleidingen te negeren.

Meer informatie: www.cogmed.nl
Zelf uitproberen: ga naar www.training.cogmed.com en log in met gebruikersnaam: test en wachtwoord: test99.

Geïnteresseerd in cogmed werkgeheugentraining?